Aptarėms:Stoumenėnē gīvē

Page contents not supported in other languages.
Straipsnis ėš Vikipedėjės, encikluopedėjės žemaitėškā.

Ne visai suprantu kai kuriuos naudotojo 78.60.7.214 pataisymus:

"Stoborinē (luotīnėškā: Vertebrata) īr gīvūnā, katrėi tor stobora, puotėpis. Stoborėnems priklausa žovis <...>"

Kodėl "gīvūnā"? juk čia išvertus į liet. k. gautųs "gyvūno potipis" ar "gyvūnai potipis"; o "puotipis" taxobox'e rašomas su "i", o ne su "ė". Reiktų išsiaiškint, kaip reik iš tikro rašyt ir suvienodint. O "stoborine" jei jau straipsnio pavadinime su "i", tai ir toliau reiktų taip rašyt arba straipsnį pervadint. Nors Hugo šiuo klausimu rašė: "Palē muonei in īr geriau palėktė kāp īr <...>" (Vikipedėjė:Kalba: Stoborinē ar stoborėnē?).

Viktė 10:46, 2008 balondė 1 (UTC)

Oij :) praveiziejau. Tor būtė "gīvūna". Nuors monėi skomb neluogėškā - vėina gīvūna? Būktās - "gīvūnu".
Diel "puotėpis": "tėps" -> "puotėpis". Ta žemaitėška "ė" nie tuokė kap lietovėška. Ana taras tarp "ė" ėr "i". Vuo tėkruos "ė" kap ė nie (bent jau mona tarmie).
Galū galė, jė lėg gala skaitē Vikipedėjė:Kalba: Stoborinē ar stoborėnē? (plius dabā dā paaiškėnau tėnās), ta čė gė -i-, vuo ne -in- lietovėškā.
Straipsnie pataisau i gīvūnu. --Zordsdavini 15:03, 2008 balondė 1 (UTC)

Tai kad sistematikos lentelėj ne tėps, o tips, ir ne puotėpis, o puotipis. Ne aš taxonų šablonus sudarinėjau, taigi jų pati nekeisiu, tuo labiau, kad gyvenu ant Žemaitijos-Aukštaitijos ribos ir žemaitiškai nemoku. Čia jau jūsų, tikrų žemaičių reikals susitart kas kaip tur būt. O tai viens sako "palik "i"", kits "keisk" :)

Va, matau, redagavai "Chuordinius". O kodėl tada jų nereik keist į "chuordėnius". Jei vien dėl to, kad skiemuo nekirčiuots, keičias priesagos rašyba, labai jau keista [blogąja prasme] jūsų gramatika... nes visgi čia priesaga, tokios pat kilmės, kaip lietuviškos, taigi visur tur būt vienoda.

Viktė 16:20, 2008 balondė 1 (UTC)

Kažkuoks nusėblaškės palėkau - pralēdau. Prīsaga čė nekalta :) Ė kėrčiavėms ne pri kuo. Čė svarbiausē, ka čė nie dvėgarsis. Sonkomu būtom, jė čė būtom lt. -in- dvėgarsis. Dabā vėsks aiškē īr :) Nuognē diekou, ka stėngėis so sėstematėka. Gera pastaba diel mūsa gramatėkas, nes anuos duoruos ė nie. Čė jau bėngo nusėginčītė so kaikatrās prietelēs diel unifikacėju. Zordsdavini 21:11, 2008 balondė 1 (UTC)